martes, 16 de diciembre de 2014

FESTA DE LA DISCAPACITAT A CASTELLDEFELS, VISUALITZAR LES CAPACITATS EN CLAU LÚDICA

Reivindicar els drets de les persones amb discapacitat, fer una crida a la seva inclusió i visibilitzar les diferències i capacitats del col·lectiu en clau lúdica i familiar. Aquests eren els objectius que van marcar la Festa de la Discapacitat que es va celebrar, el passat dissabte 13 de desembre, al Parc de la Muntanyeta de Castelldefels. La jornada va estar organitzada per l'associació Amputats Sant Jordi, les entitats locals AMIC i Paranens i va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Castelldefels.

Emmarcada dins dels diferents actes organitzats durant el mes de desembre amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre), la trobada va comptar nombroses  activitats esportives, lúdiques i de sensibilització pensades per gaudir d'un dia de festa en família  i, a la vegada, per fer arribar un missatge clar a tots els participants: és tasca de tota la societat ser capaços de fomentar la cultura de les capacitats a partir de l'acceptació de la igualtat de drets entre totes les persones.

Tant grans com petits va poder gaudir de l’actuació dels castellers de Castelldefels, malabars, un tasteig i demostració de Handbyke, ballar country, fer un circuit  d’accessibilitat, participar en un taller de pintura, jugar a l’inflable infantil i una xocolatada abans de donar pas a la lectura del manifest. La cloenda de l’acte va anar a càrrec de l’actriu Sandra Rossi, que amb el seu monòleg va fer que tost marxessin amb un somriure a la cara.

Tal com van expressar les entitats organitzadores: “en una societat inclusiva, per accedir a la igualtat de drets, hem de reconèixer i acceptar la diferència amb dignitat”. Així mateix, aquestes també volen deixar constància que “no és la discapacitat la que impedeix a les persones que la tenen fer coses, són les barreres de tot tipus i la manca de suport allò que les aparta i limita a l'hora de poder participar en la societat i gaudir dels seus drets de manera plena i d'una qualitat de vida en igualtat de condicions a la resta de ciutadans”. Per tant, com es va assenyalar en el manifest que es va llegir: “depèn de tot el conjunt de la ciutadania promoure un canvi de model a la societat, ja que encara resten moltes barreres per trencar i és responsabilitat de tots treballar plegats per tal que les persones amb discapacitat exerceixin els seus drets de manera plena; només així serà possible avançar cap a la plena inclusió social de les persones amb discapacitat i comptar amb una societat respectuosa amb la diferència on es valori a les persones per les seves capacitats siguin les que siguin”

No hay comentarios:

Publicar un comentario